Pages Navigation Menu

Programma hormoon-yogavakantie

Tot jezelf komen

hormoonyoga

We starten de dag om 8.00 uur met de hormoonyogaserie van Dinah Rodriguez.
Deze methode bestaat uit een vaste serie dynamische asana’s (houdingen) gecombineerd met de bhastrika (krachtige ademhalingstechniek), ontspanningsoefeningen en technieken om de energie te sturen.
Klik hier voor meer informatie over de hormoonyoga-serie van Dinah.

Na de les is er een uitgebreid ontbijt. Wil je na de maaltijd op pad gaan, dan kun je een broodje smeren voor onderweg. Blijf je op het terrein dan staat er ’s middags voor de liefhebbers een hapje klaar in de keuken.

Aan het eind van de middag (17.00 uur) is er (behalve op woensdag) een hormoon-yogales van zo’n 1,5 uur. Deze yogalessen zijn gestoeld op de Fusion hormoon-yogaopleiding van Sylvia Mullaart Bonn.  In deze lessen komen ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en diverse andere hormoon-yogaseries aan bod (o.a. van Aviva Steiner). Stressreductie staat centraal, omdat met name stress van grote invloed is op een verstoorde hormoonhuishouding.

Na het middagprogramma wordt het avondeten geserveerd. Alle maaltijden en zijn vegetarisch en worden vers en met grote zorg bereid. Er worden waar mogelijk producten gebruikt die van invloed zijn op een gezonde hormoonhuishouding.

De avond kun je zelf invullen; misschien heb je zin in een avondwandeling, wil je een baantje trekken in het zwembad of je gewoon lekker terug trekken in je kamer met een boek. Wellicht blijven we lang natafelen en genieten we met een vuurtje van een lange warme zomeravond. Alles mag, niets hoeft.

Tussen de lessen door ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Je kunt je vermaken op het terrein in de tuin of bij het zwembad. Er is een yogaswing waarmee je aan de slag kan. Of je trekt erop uit en gaat de mooie omgeving verkennen.

Er zijn een aantal contra-indicaties om aan deze hormoon-yogavakantie deel te nemen. Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens deze yogavakantie krijg je vooraf een vragenlijst toegestuurd.

Meer info:
http://susumna.nl/yoga-nieuws-2/hormoonyoga/
http://ohmyyoga.nl/portret-sylvia-mullaart-hormoonyoga/