Pages Navigation Menu

Hormoonserie Dinah Rodriguez

Hormoonyoga
Ben je op zoek naar een krachtige natuurlijke methode om je hormonen weer in balans te brengen, dan zou de door de (inmiddels 83 jarige) Dinah Rodriguez ontwikkelde hormoonyogaserie een goede keuze zijn.
De methode bestaat uit een vaste serie dynamische asana’s (houdingen) gecombineerd met de bhastrika (krachtige ademhalingstechniek), ontspanningsoefeningen en technieken om de energie te sturen. Door het regelmatig beoefenen van de serie  wordt de energie in de vrouwelijke organen, schildklier en bijnieren gestimuleerd, geactiveerd en in balans gebracht. Al na een paar dagen zul je de effecten waarnemen; je voelt je vitaler en evenwichtiger.

De serie is met name geschikt voor vrouwen die last hebben van een verstoorde hormoonhuishouding (door bijv. de overgang) en die op een natuurlijke wijze haar hormonen weer in balans willen brengen. Wil je echt resultaat, dan is het belangrijk is dat je de tijd en discipline kan opbrengen om de serie de eerste drie maanden dagelijks en daarna twee tot drie keer per week te doen.

Omdat je de serie tijdens de hormoonyoga-retraite elke dag beoefent, zit hij goed in je systeem en wordt het eenvoudiger om de serie thuis voort te zetten.

De hormoonyogaserie wordt wereldwijd gedoceerd en beoefend, met veelal opmerkelijke resultaten.

Voor wie?
Vrouwen met (ernstige) klachten en met name vrouwen in de overgang, serieuze pms problemen, een kinderwens hebben, stemmingswisselingen, slaapproblemen, haaruitval, depressieve gevoelens, verlaagd libido en andere hormoon-gerelateerde klachten kunnen baat hebben bij de hormoonyoga serie. Ook vrouwen met een vertraagde schildklierwerking kunnen voordeel ondervinden bij hormoonyoga.

Voor wie niet?
Voor vrouwen met onder andere hormoongevoelige borstkanker en ernstige endometriose (bij een lichte vorm kan het weer wel heel effectief zijn) is hormoonyogatherapie niet geschikt. Voordat je start met hormoonyoga bepalen we aan de hand van een vragenlijst/intakegesprek of hormoonyogatherapie voor jou een geschikte methode is. Ben je onder behandeling van een therapeut of arts of twijfel je of hormoonyoga goed voor je is, overleg van eerst met je behandelaar.

Meer informatie en data volgen later. Bezoek regelmatig de website om op de hoogte te blijven, of stuur een mailtje naar info@susumna.nl

Meer lezen?
Hieronder vind je een aantal links met meer informatie over hormoonyoga.
http://susumna.nl/yoga-nieuws-2/hormoonyoga/
http://ohmyyoga.nl/portret-sylvia-mullaart-hormoonyoga/